SkyStef's blog

SkyStef's blog

Over deze blog

Deze blog is het nederlandstalig verlengstuk van skystef.be
In de categorie "weerberichten" zullen al mijn weerpraatjes worden gearchiveerd.
Bij "weersverschijnselen" zullen af en toe wat interessante weerdagen (al dan niet opgeklopt in de media) kritisch worden geanalyseerd.

Winter 2010-2011

WeersverschijnselenPosted by skystef 2013-01-27 04:51:52

Terugblik winter 2010-2011 (W2011)

W2011 werd gekenmerkt door een koude december en vrij zachte januari en februari maanden die het gemiddelde uiteindelijk op 2,9°C deed afklokken. Daarmede lag die iets onder de normaal van 3,6°C. Twee korte koudegolven manifesteerden zich waarbij de eerste eind november al begon, dat was ook alweer geleden van 1985, en de tweede eindigde net na Kerst. Het gevolg was zelfs een prachtig witte Kerst met pakken sneeuw voor een groot deel van ons land (het uiterste westen, met name de Westhoek) kwam er eerder bekaaid vanaf, en dat was toch wel het orgelpunt want ook alweer 46 jaar geleden. Het is maar de vraag of we zulks de komende generaties ooit nog eens mogen meemaken want het is en blijft toch wel een uitermate zeldzaam verschijnsel en met het verder opwarmend klimaat lijkt zelfs het ergste vermoeden. Niettegenstaande dat feit mogen we als winterliefhebber zeer tevreden zijn dat we twee opeenvolgende winters sneeuw van betekenis hebben gehad. Het aantal sneeuwdagen was anno 2010 (januari, februari, maart, november en december) volgens het KMI zelfs de hoogste ooit gemeten sinds 1901. Het kan dus toch nog echt winteren !

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.